Antwerp Law Jobdays

Antwerp Law Jobdays

Naar jaarlijkse traditie organiseert SOFIA, in samenwerking met Elsa, de Antwerp Law Jobdays.


Als studentenclub proberen wij op deze dag de studenten en hun toekomst dichter bij elkaar te brengen door bedrijven en kantoren de kans te geven zich voor te stellen en al eens een kijkje te nemen wie zich presenteren zal op de arbeidsmarkt. Dit alles verloopt in samenwerking met de Universiteit Antwerpen, in het bijzonder de faculteit Rechten.


Het doel van deze dag is om aan de studenten te tonen welke werkgevers actief zijn op de juridische arbeidsmarkt. Wij bieden jullie de mogelijkheid een beeld te vormen welke kantoren in welke sectoren gespecialiseerd zijn en waarom het kantoor voor jou de plaats kan zijn voor een succesvolle carrière.


Tijdens de Jobdays zal er een heel aantal kantoren aanwezig zijn uit verschillende domeinen van het recht om zich aan jullie voor te stellen. Het is de ideale gelegenheid voor een eerste kennismaking met de kantoren, alsook om je eerste professionele contacten te leggen.


Dit event is unieke kans voor alle 3de Bachelor en Masterstudenten Rechten. Niet alleen om professionele contacten te leggen, maar ook om een informeel gesprek te voeren met professionals die dagelijks bezig zijn met recht. Het is de plaats bij uitstek om een eerste zomerstage te bemachtigen of om als afstuderende student je eerste stappen te zetten om te solliciteren bij één van de deelnemende topkantoren.


NIEUW! Sinds vorig jaar organiseren wij ook de Extended Antwerp Law Jobdays. Is het sociaal recht je passie? Een grote interesse in het publiek recht of zie je jezelf eerder als professor? Kom dan zeker langs op onze Extended Antwerp Law Jobdays waar wij een ruim aanbod aan rechtstakken en juridische jobs buiten de advocatuur aanbieden.


Enkele weken later volgen de Campus Interviews. Deze zijn op afspraak.


CAMPUSINTERVIEWS


Na een korte kennismaking op de jobbeurs bieden de campus interviews een platform voor een persoonlijk contact tussen de kantoren en student. De interviews worden hoofdzakelijk georganiseerd voor de laatstejaarsstudenten met het oog op tewerkstelling. De studenten uit eerste master alsook derde bachelor krijgen uiteraard ook de mogelijkheid om te solliciteren voor een zomerstage.


Elke student krijgt na de jobbeurs de kans om zich in te schrijven voor een of meerdere interviews. Zo geven we iedereen een eerlijke kans.

Je maakt een keuze uit de beschikbare kantoren. Uiteindelijk zullen er enkele kantoren worden toegewezen na screening van je CV. Je krijgt hier de mogelijkheid om je eerste sollicitatie-gesprek voeren.


De Faculteit Rechten stelt voor de interviews een aantal lokalen ter beschikking. Per interview wordt een gemiddelde gespreksduur van 15 minuten gerekend. Elke student zal nogmaals gevraagd worden zijn CV mee te brengen naar het interview.”